اپلیکیشنهای پیشرفته PWA از زمانی که معرفی شدند موفقیتآمیز عمل کردهاند. اپلیکیشنهای PWA سریعتر از دیگر اپلیکیشنها بارگیری میشوند و همچنین حجم کمتری هم دارند. آیا میدانستید که نسخه PWA اپلیکیشن اوبر فقط در عرض ۳ ثانیه با شبکه ۲جی بارگیری میشود؟
در اینجا مثالهای دیگری را بیان میکنیم که نشان میدهند اپلیکیشنهای PWA عملکرد بارونکردنی دارند:
- بعد از اینکه تیم پینترست نسخه موبایل وبسایت را به صورت یک اپلیکیشن PWA بازنویسی کرد، تعداد نمایشهای پستها یا همان انْگَجْمِنْتها به اندازه ۶۰ درصد افزایش یافت.
- زمان بارگیری تیندر از ۱۱.۹۱ ثانیه به ۴.۶۹ ثانیه کاهش یافت.
- حجم نسخه PWA اپلیکیشن بوکمایشو نسبت به نسخه آیاواس آن ۱۰۸ برابر و نسبت به نسخه اندروید آن ۵۴ برابر کمتر شده است.
آیا میدانید که اپلیکیشنهای PWA چطور چنین تغییراتی را ممکن ساختهاند؟ قبل از پاسخ به این پرسش بگذارید در ابتدا نگاهی به مفهوم اپلیکیشنهای PWA داشته باشیم:
اپلیکیشنهای پیشرفته PWA با استفاده از فناوریهای مدرنی مثل HTML، CSS و جاوا اسکریپت توسعه مییابند. این اپلیکیشنها در واقع وبسایتهایی هستند که تجربه کاربری آنها شبیه به نسخه Native است. و در چند کلمه در واقع اپلیکیشنهایی هستند که PWA عمل میکنند.
اپلیکیشنهای PWA به شکل اسکریپتهایی شناخته میشوند که عملگرهای سرویس نام دارند و در پسزمینه و مستقل از وبسایت اجرا میشوند. این کار قابلیت همگامسازی متناوب در پسزمینه، پوش نوتیفیکیشنها و تجربه کاربری غنی را ارائه میکند.
توسعه چنین اپلیکیشنهایی برای توسعه دهندگان اپلیکیشن ساده است چون بر خلاف اپلیکیشنهای Native نیازی نیست که زبان برنامهنویسی جدیدی را آموزش ببینند. هیچ نیازی به نصب محیطی برای توسعه نیست چون تمام مرورگرهای مدرن از اپلیکیشنهای PWA پشتیبانی میکنند.
مزایای اپلیکیشنهای PWA: اپلیکیشنهای پیشرفته PWA سرعت بالا، قابلیت اطمینان، زمان بارگیری کمتر و قابلیت تعاملی عالی را به کاربر ارائه میدهند.
بدون شک اپلیکیشنهای پیشرفته PWA مفید هستند. طبق دادههای آماری کمی که در بالا بیان شد این اپلیکیشنها حتی عملکرد بهتری نسبت به اپلیکیشنهای Native دارند. حال قبل از بررسی تفاوتهای اپلیکیشنهای Native و PWA ابتدا مفهوم اپلیکیشنهای Native را بیان میکنیم.
Native Apps عبارتی است که به طور خاص برای اپلیکیشنهای آیاواس و اندروید و تمام انواع اپلیکیشنهای موبایل استفاده میشود. این اپلیکیشنها برای پلتفرمهای خاصی ساخته میشوند و کدنویسی آنها با زبان برنامهنویسی متفاوتی انجام میشود.
این ویژگی به آنها اجازه میدهد تا به صورت یکنواختی بر روی آن سیستم عامل خاص اجرا شوند چون از ابزارها و فریمورکهای آن سیستم عامل استفاده میکنند. وقتی که توسعه دهندگان اپلیکیشن اندروید پلتفرمی را انتخاب میکنند (اندروید) تا اپلیکیشنی را برای آن توسعه دهند کار خود را مطابق با قابلیتهای منحصر به فرد آن سختافزار انجام میدهند.
مزایای َ Native Apps عبارتند از؛ ویژگیهای امنیتی مقاوم، مصرف کمتر باتری و نبود پیچیدگیها برای عرضه آنها در فروشگاههای اپلیکیشن.
حال بعد از آشنایی مختصر با این دو نوع از اپلیکیشنها به نظر شما کدام یک از اپلیکیشنها برای کسب و کار شما بهتر است؟ حالا این اپلیکیشنها را از نقطه نظر کسب و کاری بررسی میکنیم.
۱ – اپلیکیشنهای پیشرفته PWA در برابر اپلیکیشنهای Native: تجربه کاربری
اپلیکیشن PWA به شما این اجازه را میدهد تا رابط کاربری یکسانی با خود اپلیکیشن نصب شده در دستگاه را در مرورگر هم ارائه دهید. اینکار الزام به یادگیری و توسعه بیش از یک رابط کاربری را از بین میبرد. از سویی دیگر اپلیکیشنهای Native به فضای ذخیرهسازی بیشتری نیاز دارند. این ویژگی بر روی کاربرانی که فضای ذخیرهسازی کمی دارند اثر میگذارد. این ویژگی تجربه کاربری آنها را محدود میکند.
2 – اپلیکیشنهای پیشرفته PWA در برابر اپلیکیشنهای Native : امنیت
بر خلاف اپلیکیشنهای PWA ، اپلیکیشنهای Native به تمام اطلاعات مورد نیاز روی دستگاه دسترسی دارند. این اپلیکیشنها گواهیهای امنیت لایه انتقال (TLS) نهفتهای دارند که امنیت بالای آنها را تضمین میکند. در مورد اپلیکیشنهای PWA نیز این اپلیکیشنها به گواهیهای مخصوص خودشان نیاز دارند.
3 – اپلیکیشنهای پیشرفته PWA در برابر اپلیکیشنهای Native : سرعت بارگیری
اپلیکیشن PWA سرعت بارگیری بیشتری دارد حتی اگر که دستگاه ما به اینترنت متصل نباشد. این امر به این خاطر است که این اپلیکیشنها از اسکریپت عملگر سرویس برای حافظه کش، درخواستهای مدیریتی و ذخیرهسازی دادههای شِل استفاده میکنند. سرعت بارگیری یکی از دلایل اصلی مرتبط با میزان تعاملات و نرخ حفظ مشتریان است. بنابراین اپلیکیشن PWA در این زمینه نسبت به اپلیکیشنهای Native دست بالا را دارد.
4 – اپلیکیشنهای پیشرفته PWA در برابر اپلیکیشنهای Native : عرضه در فروشگاههای اپلیکیشن
اپلیکیشنهای PWA فرآیند پیچیدهتری برای عرضه در فروشگاههای اپلیکیشنها دارند. با وجود اپلیکیشنهای PWA باید توضیح کوتاهی درباره قابلیتهای اپلیکیشنهای Native ارائه داد. علاوه بر آن باید سند معتبری وجود داشته باشد که نشان دهد شما کسب و کاری ثبت شده و قانونی هستید. اپلیکیشنهای Native نیازی به تکمیل این فرآیندهای رسمی برای رسیدن به فروشگاههای اپلیکیشن ندارند.
5 – اپلیکیشنهای پیشرفته PWA در برابر اپلیکیشنهای Native : هزینه توسعه
هزینه توسعه اپلیکیشنهای PWA بسیار کمتر است که هزینه کلی توسعه را کاهش میدهد. از سویی دیگر هزینه توسعه اپلیکیشنهای Native بیشتر است چون توسعه دهندگان باید مطابق با ویژگیهای جدید سیستم عامل زمان و فعالیت زیادی را صرف بروزرسانی اپلیکیشنها کنند.
مطالعه بیشتر: چطور توسعه دهندگان اپلیکیشنی را استخدام کنیم که بتوانند اپلیکیشنهای PWA نیز توسعه دهند؟
6 – اپلیکیشنهای پیشرفته PWA در برابر اپلیکیشنهای Native : عرضه در فضای آنلاین
اگرچه در بالا اشاره شد که نمایش و عرضه اپلیکیشنهای Native در فروشگاههای اپلیکیشن آسانتر است. اما اپلیکیشنهای PWA به راحتی در فضای آنلاین قابل عرضه هستند چون بر اساس طبیعت همین فضای آنلاین ایجاد شدهاند. چون اپلیکیشنهای PWA به شکل وبسایتهایی ساخته میشوند که شبیه به اپلیکیشن Native به نظر برسند. بنابراین شما میتوانید این اپلیکیشن ها را در وب پیدا کنید و عرضه آنها محدود به فروشگاههای اپلیکیشنی نیست.
نتیجهگیری؛ باید کدایم یک را انتخاب کنیم: اپلیکیشنهای Native یا PWAs؟
- شما به عنوان یک مدیر و کارآفرین اگر به دنبال اپلیکیشنی ساده برای کاربران هستید باید توسعه اپلیکیشن PWA را مد نظر قرار دهید. در این صورت دیگر نیازی به دانلود اپلیکیشنها از سوی کاربر نیست و تعامل با آنها نیز از طریق پوش نوتیفیکیشنها به سادگی انجام میشود.
- در صورتی هم که محدودیتهای زمانی دارید و میخواهید در هزینهها صرفهجویی کنید پس اپلیکیشن PWA گزینه مناسبی است چون هزینه و زمان لازم برای توسعه اپلیکیشنهای پیشرفته PWA کمتر است.
- اپلیکیشنهای PWA این قابلیت را دارند که مخاطبان بیشتری را جذب کنند پس اگر به دنبال اپلیکیشنی هستید که آگاهی عمومی از برند شما را افزایش دهد در این صورت اپلیکیشنها تحت وب انتخاب مناسبی برای شما هستند.
- اگر به دنبال اپلیکیشنی هستید که بتواند قابلیت اطمینان به همراه داشته باشد پس اپلیکیشنهای Native میتوانند در این زمینه به شما کمک کنند. چون اپلیکیشنهای Native به امنیت بیشتر خود شناخته میشوند.
- اپلیکیشنهای Native میتوانند توان پردازشی بیشتر و تجربه کاربری بهتری را در کنار گزینههایی مثل قابلیتهای مبتنی بر موقعیت جغرافیایی، حسگری و آشکارسازی ارائه دهند.
شما بر اساس نکتههایی که بیان شد میتوانید تصمیم بگیرید که باید کدام یک از اپلیکیشنهای Native یا PWA را برای خود انتخاب کنید. حتماً بعد از تحلیل و بررسی نیازهای کسب و کاری خود این تصمیمگیری را انجام دهید. هر دو این اپلیکیشنها کارآمد هستند اما اهدافی که محقق میکنند با هم تفاوت دارند.